NADIA SMEETS. FOTOGRAAF IN SITTARD, LIMBURG .
 Voor de fotoshoot

Hoe kan ik een fotoshoot boeken?

Je kan altijd contact opnemen via mail of de telefoon. Maar het beste is via het contactformulier op de website. Het contactformulier kunt u ook gebruiken om informatie op te vragen of om een (bel)afspraak te maken.

Kan ik ook van te voren langskomen?
Ja, graag zelfs! Vooral als je kinderen hebt die mee op de foto gaan. Een fotoshoot gaat vaker beter als iedereen zich van te voren een beetje leert kennen.  

Wordt er een reiskostenvergoeding gehanteerd?
Al onze fotoshoots worden standaard in de gemeente SIttard-Geleen gedaan en hier worden geen reiskosten voor gehanteerd. Als naar uw wens de locatie buiten Sittard-Geleen betreft, dan wordt er een vergoeding van 0,19 cent per km gehanteerd.

Hoe worden de foto's bewerkt?
Alle foto's worden bewerkt d.m.v. Adobe Photoshop CS6. In een standaardbewerking zitten aanpassingen zoals: helderheid/contrast, scherpte, uitsnede, lichte beautybewerking, schaduw/highlights correctie, kleuren levendiger maken, bestand converteren tot WEB kleuren. upload naar de online gallery, bescherming d.m.v. schermkallibratie, beschermd d.m.v. copyright en een back-up.

Kan ik mijn foto's ergens anders printen?
Ja dat kan. Het kan alleen gebeuren dat de kleuren er anders uitkomen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Elk scherm heeft namelijk een andere kleurinstelling. Als je ze via mij laat printen heb je nagenoeg geen kleurverschil. Dit komt omdat ik werk met schermkallibratie en met de door de leverancier geleverde kleurenprofielen. Dit zorgt ervoor dat de foto's die ik bewerk en verstuur, er ook daadwerkelijk zo uitkomen. 

Is het nodig om visagie bij een fotoshoot te boeken?
Een fotoshoot is een momentopname. Maar wel een moment die een leven lang meegaat. In al mijn fotoshoots heb ik gemerkt dat als men er visagie bij neemt dit wel een daadwerkelijk verschil maakt in het eindresultaat. Uiteraard mag je een visagist(e) zelf regelen. Maar als je nog op zoek bent naar iemand vraag dan gerust naar meer informatie. 

Moet ik voor- of achteraf betalen?
Betalingen zijn altijd nadat u een keuze heeft gemaakt uit de gallery. De bestanden worden geleverd nadat u het totale eindbedrag heeft betaald. 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?
Nadia Photography levert alvorens de fotoshoot een check-list. Zorg altijd dat je ruim de tijd neemt om je voor te bereiden en niet alvorens de fotoshoot in de stress zit omdat je in tijdnood komt. Neem voor de zekerheid wat te drinken en te snacken mee.

Wat als ik de fotoshoot moet annuleren?
Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor de fotoshoot niet door kan gaan. Uiteraard is er altijd de back-up datum. In de algemene voorwaarden staan de voorwaarden m.b.t. annulering bij punt 15 uitgelegd.

Tijdens de fotoshoot

Wat als het regent?
Zon, bewolking, wind en sneeuw is allemaal geen probleem. Als het regent echter wel. Om die reden plan ik altijd twee datums in waarvan een als back-up. Tot twee uur voor de fotoshoot wordt de neerslagkans in te gaten gehouden. Bij regen of twijfel wordt de fotoshoot geannuleerd en gaat deze automatisch door naar de back-up datum. Ook hou ik zelf in mijn agenda rekening met reservetijden. 

Mag ik tijdens de fotoshoot foto's maken met mijn telefoon?
Ja, er mogen foto s gemaakt worden met een mobiel. Zolang Nadia Smeets er zelf ook op staat. Op deze manier blijft het werk van Nadia Photography beschermd en kan de sfeer wel vastgelegd worden. Zeg het altijd wel even als u een foto maakt. Ik zou het namelijk leuk vinden om ze zelf te gebruiken voor op mijn Facebook pagina :)

Kan mijn kleding vies worden?
Dat ligt aan de locatie. Als dit het geval is zal ik dit altijd van te voren bespreken. Er zijn hier namelijk wel oplossingen voor.

Wat als er iets kapot gaat?
WIj gaan uiteraard uiterst zorgvuldig om met uw eigendommen. Nadia Photography is in ieder geval verzekerd tegen schade. 

Wat als de fotoshoot langer duurt?
Het kan wel eens voorkomen dat de fotoshoot langer duurt. Soms heeft bijvoorbeeld jouw kleine meid of jongen nét even zijn of haar dag niet. Dat kan gebeuren. Echter, de tijden die wij momenteel hanteren zijn naar ervaring meer dan genoeg tijd om een divers en ruim aanbod te kunnen aanbieden en hier rekening mee te houden. Daarnaast kijk ik ook niet op een kwartiertje.  Wil je echter een half uur of meer op eigen verzoek blijven dan wordt het tarief voor extra tijd gehanteerd: €20,- per 30 min. 


Na de fotoshoot

Hoe werkt de gallery?
Als de foto's klaar zijn krijg je een mail met daarin een link naar de online gallery. De gallery is zeer gebruikersvriendelijk en heeft standaard een Nederlandse gebruikersinstructie die automatisch aanstaat. Je kunt de gallery het beste op de PC openen maar je kan ook alle foto's bekijken én uitkiezen op jouw telefoon. Als jouw uitgekozen foto's bewerkt zijn worden ze vervolgens wederom verstuurd in een nieuwe gallery. Deze kun je vervolgens direct downloaden op jouw telefoon! De printbestanden zijn apart aangezien dit andere kleurinstellingen betreft. Deze worden via Wetransfer.com verstuurd. Hiervoor krijg je wederom een download link. 

Mag ik (alle) onbewerkte foto's kopen?
Nee, ik geef nooit onbewerkte (RAW) beelden weg. Naast het maken van de foto is de bewerking ervan ook hét beschermde handelskenmerk van de fotograaf. Zie de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Mag ik de foto's uit de gallery doorsturen naar anderen?
Je mag de gallery laten zien aan anderen als zij samen met u meekijken op de telefoon of PC. Je mag echter geen foto s, screenshots, afdrukken, of elke andere verveelvoudiging maken van de foto's uit de gallery en/of deze doorsturen naar iemand anders. U mag deze foto s zelf ook niet delen op het internet. Dit i.v.m. het copyright.

Welke oneffenheden worden er eigenlijk weggehaald?
Enkele puistjes, mee-eters, schaafwondjes, koortslip, lichte wallen & lichte donkere kringen vallen onder lichte beautybewerking en worden standaard weggehaald zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Dit wordt altijd op een professionele manier gedaan, je blijft jezelf.  Andere kleinere oneffenheden kunnen, als je dit zelf wilt, ook worden weggehaald zoals littekens. Grotere gelaats-, lichaam of ouderdoms oneffenheden weghalen wordt niet vanzelfsprekend aangeboden. Maar mocht u dit naar eigen verzoek willen kan dit tegen een extra tarief.

Hoelang duurt het voordat het klaar is?
De levertijd van de digitale bestanden is rond de 1-2 weken, mits het geen drukke periode is. Printproducten binnen 2-3 werkdagen na betaling van de factuur waarvan canvassen 5-7 dagen. 

Hoe verloopt de betaling?
Nadat je een keuze heeft gemaakt in de gallery, ontvang je de factuur voor de fotoshoot- en bewerkingskosten. Als je vervolgens ook printproducten wil ontvang je een tweede factuur hiervoor. Het bedrag kun je alleen betalen d.m.v. internetbankieren naar het IBAN rekeningnummer op de factuur. Op de facturen zit een standaard betalingstermijn van 14 dagen.


Na het ontvangen van de foto's 

Waar kan ik mijn printproducten ophalen?
Printproducten worden bij u thuis geleverd via de post. 

Mag ik de foto's op social media zetten?
Ja dat mag. Ik zou het wel heel fijn vinden als je mij erbij benoemd. Dit kan door mijn naam & website erbij te schrijven. Veel van mijn klanten komen namelijk hierdoor bij mij terecht :)

Hoelang worden de foto's bewaard?
De foto s worden tot en met een jaar na fotoshoot datum bewaard. Daarna worden ze verwijderd om de opslagcapaciteit te bewaken. Tot dan kunt u een nabestelling doen voor digitale foto s en/of printproducten. Ik stuur altijd een heropening van de gallery een aantal weken voor de verwijderdatum op het emailadres dat op de offerte staat. 
 
 
 
Instagram